Er zijn 199 toeschouwers online.

De Wondere Wereld van VCK 3

11 wedstrijden, 1 overwinning, 7 nederlagen, 6 punten, 18 doelpunten voor, 37 doelpunten tegen, het ontstaan van een fenomeen en 39 verschillende spelers ingezet. Welkom in de wondere wereld van het derde.

‘Wedergeboorte VCK 3’ ‘De kern van deze ploeg zal voornamelijk bestaan uit de spelers die vorig jaar in de A1 speelden.’ Met deze teksten werd op de VCK site bekend gemaakt dat er dit jaar weer een VCK 3 aanwezig zou zijn op de Zeeuwse velden! Klein probleempje was het ontbreken van wat begeleiding, maar door het opstaan van de helden Rowan Jobse en Thijs van Keulen was dit zo opgelost. Zorgen werden bij VCK geuit over de bezetting van 5 teams en of VCK 3 wel iedere week genoeg spelers zou hebben, maar dit is geen enkel probleem gebleken. Na de oprichting kwamen er gelijk enkele nieuwe aanmeldingen om die kern van spelers van de voormalige A1 te versterken. Een speler die op het veld vaak de brommer aanzet besloot weer lid te worden, iemand die al een jaar niet in Koudekerke was geweest kwam weer eens langs en ook ene J. Wirtz (Jan? Jeroen?) werd lid. Daarnaast worden we iedere week aangevuld door spelers van onze huidige onder-19. Zodoende was VCK 3 klaar voor de start van de competitie!

VCK 3 – Heinkenszand 4 2-3
Zo’n eerste wedstrijd is vooral een kennismaking met elkaar. Dat we niks weten over de tegenstander is vanzelfsprekend, maar dat ook de namen van medespelers onderling onbekend waren zorgt dan toch voor wat problemen. Als er in de rust gewisseld wordt en je hoort medespelers aan elkaar vragen ‘hoe heet die jongen eigenlijk?’ geeft dat wel de staat aan van een beginnend elftal.. Maar ondanks dit alles verrast VCK 3 iedereen en staat het na zo’n 70 minuten 2-0 voor! 2 goals van Jonathan ‘ze moeten mij ook altijd hebben’ Wolff zorgen voor een onverwachte voorsprong. Dat het voor velen voor het eerst in lange tijd weer 90 minuten voetbal was, ging het derde dan toch parten spelen en zodoende werd er uiteindelijk met 2-3 verloren..

Serooskerke 4 – VCK 3 4-4
In de tweede wedstrijd bleek eens te meer dat we nog een beginnend elftal waren toen in de ‘bespreking’ Jeroen linksback werd gezet. Er was echter door de leider over het hoofd gezien dat er 2 Jeroens in het team zaten. (‘Die Wirtz heet toch Jan?’). Zodoende werd de wedstrijd netjes aangevangen met 12 man waarvan 2 naast elkaar op linksback. Pas na ongeveer 10 minuten werd bij enkele spelers duidelijk dat het toch wel druk was op die linkerflank en gingen we met 11 man verder. Apart begin van een toch al krankzinnige wedstrijd. Op achterstand komen, op voorsprong komen, penalty missen, penalty tegen krijgen, alles zat erin. Onze doelpunten waren afkomstig van Yorben (2 fantastische vrije trappen), topscorer Jonathan en J. Wirtz (toch wel een aardige aanwinst dus).

VCK 3 - Arnemuiden 3 0-3 en De Noormannen 2 – VCK 3 5-0
Na de voorgaande 2 wedstrijden toch vooral positieve geluiden bij het derde. Puntje gepakt, tevreden over het spel en iedereen heeft vooral veel plezier in het voetballen. Toch worden de volgende twee wedstrijden eigenlijk kansloos verloren. Zowel tegen Arnemuiden als De Noormannen heeft het derde eigenlijk niks in te brengen en blijkt vooral dat wedstrijden gewoon wat te lang duren en dat de tweede helft veel tegendoelpunten oplevert. Een lichtpuntje is echter toch weer die rechtsback van het derde die enkele goede slidings op zijn naam zet.

De Meeuwen 4 – VCK 3 4-2
Derby day! De kraker tegen De Meeuwen op het programma. Een goed gemotiveerd derde aan de aftrap. Ondanks dat we op 2-0 achterstand komen kan het derde voetballend goed meedoen en blijken vooral de brommers van Mark en Patrick de Looff voor gevaar te stichtten op de Meeuwen helft. Dat die brommers af en toe haperen en soms simpelweg de verkeerde kant op rijden maakt verder weinig uit. Door 2 goals van Richard gaan we rusten met een 2-2 stand. In de tweede helft komen we dan op een 2-3 voorsprong! Een scrimmage in de zestien met een grabbelende Meeuwen keeper zorgt voor een VCK doelpunt. Om onverklaarbare redenen keurt de scheids deze goal echter af… Dit onrecht komt VCK niet meer te boven (of is het toch die conditie..) en verliest uiteindelijk met 4-2.

VCK 3 – Oostkapelle 3 0-4
Oostkapelle is wat ons betreft met afstand het beste team uit deze competitie en dat er verloren wordt is dan ook geen schande. Zelf enkele versterkingen uit VCK 2 kunnen ons niet helpen en er wordt dan ook kansloos verloren. Op enkele goed getimede slidings van onze rechtsback na kan ik me weinig positiefs herinneren.

VCK 3 – MZVC 2 2-3
Al een tijdje wordt de laatste plek in de competitie bezet door VCK 3 en ten tijde van deze wedstrijd staat MZVC als enige nog in de buurt van ons. Er moet dus gewonnen worden! Helaas levert het derde juist nu de slechtste prestatie van het seizoen. Over het algemeen wordt er dramatisch gespeeld. Op de goals van beide brommers voorin, Patrick en Mark, na is er weinig te melden.

VCK 3 – Walcheren 4 3-1
Jaha! U leest het goed, VCK 3 pakt een overwinning.
Om meer te lezen over deze fantastische overwinning verwijs ik door naar het mooie verslag van onze meest trouwe en fanatieke supporter →   vck-koudekerke.nl/actueel/2444-de-eerste-overwinning-is-binnen

Domburg 2 – VCK 3 2-2 en VCK 3 – GPC 4 2-2
2x een 2-2 gelijkspel met 2x 2 doelpunten van Richard. Na de glorieuze overwinning op Walcheren word er in de volgende 2 wedstrijden ook niet verloren. In Domburg word ons fenomeen op rechtsback dan eindelijk beloont met de welverdiende aanvoerdersband. Insiders weten al over wie we het hebben, maar voor de onwetenden: ‘Sliding’ Mats Dingemanse mag de band gaan dragen. Mede dankzij enkele uitstekend getimede slidings verliezen we niet in Domburg. Ondanks wat kansjes in de laatste minuten mogen we tevreden zijn met een 2-2 omdat Domburg vooral voetballend de betere ploeg was. De week erna juist het omgekeerde. VCK is de betere ploeg tegen GPC en heeft recht op een overwinning. Enkele goede counters van GPC leveren echter 2 doelpunten op en zo moeten ook nu de punten gedeeld worden.

Oostkapelle 3 – VCK 3 6-1
Zoals al eerder vermeld is Oostkapelle een uitstekende ploeg en juist nu moest ook Sliding Mats nog gemist worden. We maakten ons geen illusies, Oostkapelle had 8x gespeeld en 8x gewonnen zonder ook maar 1 tegendoelpunt te krijgen. De koploper tegen de nummer laatst. Dat juist wij dat eerste tegendoelpunt voor Oostkapelle mogen maken, zorgt ervoor dat we ondanks de nederlaag weer met een positief gevoel huiswaarts keren.

En zo zit de eerste seizoenshelft van VCK 3 er alweer op! De statistieken doen anders vermoeden, maar wij hebben een mooie eerste seizoenshelft achter de rug. Ondanks dat er regelmatig word verloren laten we als team nooit het kopje hangen en blijft iedereen positief. Er word zo goed als nooit gemopperd op elkaar en dat is bij vele teams toch anders.. Ook scheidsrechters hebben al meerdere keren aangegeven dat wij een hele leuke en sportieve ploeg zijn die zij graag fluiten. Ondanks dat dit geen punten oplevert vind ik het zeker wat waard! Het is voor niemand een straf om met het derde mee te doen en de jongens van de onder-19 melden zich nu al spontaan aan als ze zelf niet moeten voetballen. Al met al is het oprichten van VCK 3 dus een uitstekende keuze geweest van de vereniging.