WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 21 toeschouwers online.

Nieuws

Doel opbrengst Frits Simonse toernooi

Met het geld wat voortkomt uit de opbrengst van het Frits Simonse toernooi bekostigt Stichting Kinderdiabetes de Nederlandse premiere van de documentaire Safely in the Rainbow in Cine City te Vlissingen De Amerikaanse regisseuse Wendy Mangeant, woonachtig in Barcelona, heeft vijftien jaar lang opnames gemaakt van haar zoon. Vanaf het moment dat diabetes wordt geconstateerd op twee jarige leeftijd, tot een jongen die een eigen educatieprogramma heeft ontwikkeld met de naam Safely in the rainbow. Deze naam staat voor alle meetmomenten die een diabeet per dag moet ondergaan.

Doel is om veilig in de regenboogkleuren te blijven met je bloedglucose. Hiervoor zijn werkbladen ontwikkeld. Sometimes you go sky high, or bottom low, but try to be safely in the rainbow!

De documentaire is een prachtige documentaire om aan vrienden, familie, leerkrachten en trainers te laten zien. Het geeft een diepe, soms droevige, maar vooral ook hoopvolle kijk in het leven van een diabeet.

Wij stellen ons ten doel om deze documentaire in Cine City in premiere te laten gaan. Vervolgens zullen we in verschillende andere bioscopen in Nederland de documentaire gaan vertonen. Maar deze premiere in Vlissingen pakken we groots aan. Met alle steun, waaronder die van VCK en Stichting Welzijn Veere, zijn we in staat om onze droom dit jaar te kunnen verwezenlijken.

We nodigen een ieder die interesse heeft om bij deze premiere aanwezig te willen zijn, dan ook van harte uit!

Dank voor jullie steun, hartverwarmend.

Namens Stichting Kinderdiabetes Nederland,

Martien le Clercq

FS17 N