Er zijn 30 toeschouwers online.

VCK overklast Borssele

Zaterdag 25 november verzamelden de Heeren (Marijn) van VCK 6 zich voor een kraker in de 5e klasse tegen Borssele 2. Om het sportcomplex van de plaatselijke vv te typeren als voetbalvereniging gaat te ver, maar er was een veld, er waren twee kleedkamers en een pittoresk schuurtje wat de kantine moest voorstellen. De hoge Heeren van VCK 6 (Ruben en Tom) hadden weer een mooie opstelling in elkaar geknutseld waarbij ieders kwaliteiten ten volle benut zouden moeten worden. Pikant detail: Nathan Bun voelde zich dermate slecht dat hij zichzelf niet in staat achtte te kunnen starten (goede zelfkennis, maar laat het Ronald Bun niet horen). Zodoende kreeg Job de Witte de kans zich te bewijzen (hierover later meer). De rest van De Heeren:
Maurits; Rayvano, Milan, Jarno, Stephan; Ruben Tom; Justin Job Marijn; Tim

Borssele 2 had tot dusver niet heel veel punten gepakt, dus dit was de uitgelezen mogelijkheid voor VCK 6 om weer eens 3 puntjes bij te schrijven. VCK ging dan ook voortvarend van start en creëerde, ondanks dat het veldspel niet heel goed was, toch een aantal kleine mogelijkheden. Rond de 20e minuut was daar een perfect driehoekje tussen Tom, Ruben en Job. Tom kreeg de bal keurig terug van Job en schoot hem in de verre hoek, 0-1! Daarna zakte de VCK ietwat weg en moest de beer van RMU een paar keer in actie komen. Eenmaal ging dit niet helemaal volgens plan en was de beer genoodzaakt hands te maken buiten zijn eigen 16. De vrije trap van Borssele was echter ongevaarlijk. In de 35e minuut zette Ruubje daadkrachtig druk op de opbouw van Borsselese centrale verdediger, wat hem een vrije trap op 35 meter van de goal opleverde. Tom legde de bal neer bij de 2e paal waar de Heer Marijn hem met zijn schouder binnenliep, 0-2! Daarna kabbelde de wedstrijd door tot de rust.

In de 2e helft waren er 4 nieuwe gezichten te zien op de akker in Borssele. Nathan Bun durfde het de 2e helft ineens wel aan en maakte zijn rentree op het middenveld. Daarnaast kwam de altijd scherpe Bax te spelen op rechtsbuiten, Rayvano werd vervangen door de altijd hardwerkende Jeroen en ten slotte kwam Simon (Hrieps) te spelen op linksback in plaats van Stephan. In het begin van de 2e helft was het VCK eigenlijk verplicht uit te lopen naar een 5-0 voorsprong, maar Nathan, Justin, Tom en Tim faalden oog in oog met de keeper. Uiteindelijk gooide Job, die inmiddels weer was ingevallen, de wedstrijd in het slot door uit een hoekschop de 3-0 fantastisch in de kruising te knikken. VCK speelde de wedstrijd rustig uit en nam de 3 puntjes keurig mee naar Koudekerke.

Man of the Match: het plaatselijk afmelden van Nathan Bun zorgde ervoor dat Job zich vandaag mocht laten doen en dit deed hij. Met een goal en een assist was hij op de akker van Borssele van cruciaal belang. Tot zover de ode aan Job.

Volgende week mogen de Heeren van VCK 6 aantreden in Nieuwland, na deze overwinning gaan we deze wedstrijd met goede moed in.