WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 20 toeschouwers online.

Nieuws

Eerste 3 punten naar de Stoofwei!

5 oktober 2019, 2e competitie wedstrijd uit tegen Zeelandia Middelburg JO13-4.

Na de onverdiende nederlaag van vorige week hadden de mannen er vandaag weer zin in en na een week met intensieve training gebaseerd op positie, taken uitvoeren en technieken gingen ze de strijd in met de kop omhoog!

Na het start signaal kwamen de kansen één achter elkaar maar het finaliseren ontbrak. In de eerste 5’ is de thuisploeg ingesloten op hun eigen helft en de mannen voeren hun taken zoals gebriefd werd.

In de 6e minuut uit een onoplettendheid volgt een counter van Zeelandia welke resulteert in de voorsprong 1-0, niet verwacht! De koppies gingen niet hangen en het leek erop alsof de mannen vanaf dat moment net even een stukje harder gingen lopen en wat feller werden. Met het zelfvertrouwen gaan ze weer hun taken uitvoeren. Het wordt een mooie wedstrijd want VCK domineert en zoekt de gelijktreffer, de opbouw is schitterend en de kansen nemen toe. De beloning komt dichterbij en in de 22’ zorgt hardwerkende Stijn voor de 1-1. Nu kregen de mannen het besef dat er meer in zat dan een gelijkspel. En 3’ later? Rara…de kleine Stijn maakt er een feest van en hij scoort weer: 1-2. De thuisploeg is verbaast en blijft in hun eigen helft vast terwijl keeper Rick wacht dat iemand hem een bakje koffie brengt! Net voor het pauzefluitsignaal na een mooie samenspel kwam Sven in positie en die schoot op schitterende wijze de 1-3 over de keeper.

De tweede helft is niks anders dan éénrichtingverkeer: VCK speelt de baas en laat weinig toe tot geen kansen aan de tegenstander. De verdediging is goed opgesteld en ze blijven alert.

33e minuut Dani brak het ijs van de 2e helft: 1-4. Na een aantal pogingen zowel in de eerste helft als in de tweede scoort “Road Runner” Liam de 1-5. Hoewel het resultaat voor de thuisploeg zo slecht is zou toch zeggen “Petje af” want ze geven niet op en 2 keer werden we verrast door mooie aanvallen maar onze keeper Rick was vandaag in topvorm en hield zijn ploeg in de wedstrijd met schitterende reddingen, klasse jongen!

In de 43’ is weer de onverwoestbare Dani hard aan het werk en hij zorgt voor de 1-6.

4 minuten voor eind wedstrijd scoort Zeelandia hun tweede doelpunt en de wedstrijd beëindigd met de verdiende overwinning van 2-6.

Met al die geblesseerde boys grote dank aan de JO11 jongens die ons uit de brand kwamen halen! Namens Bram en Pepijn die voor het eerst op een heel veld gingen voetballen, en ze deden het echt goed, klasse mannen!    

Groetjes, Marco Garitta.