Er zijn 129 toeschouwers online.

VCK JO11-1 vs. ZM JO11-2

Welkom bij de eerste klasse!

Na de wedstrijd van vorige week in Terneuzen in de tweede klasse is toch besloten om een herindeling bij de KNVB aan te vragen voor de mogelijkheid om bij de eerste klasse te gaan voetballen.

De eerste wedstrijd werd dus thuis tegen Zeelandia Middelburg JO11-2, een pittig duel wat veel energie en emoties heeft gekost voor onze mannen! Het eerste kwartiertje is het VCK die de druk opvoerd maar de gastploeg is goed georganiseerd en maneuvreerde de verdediging zonder enig moeite. In de 14’ minuut komt er een echte aanval door de Middelburgers en het is meteen raak: 0-1. Twee minuten later komt de beloning na zo veel moeite en Finn zorgt voor de gelijk treffer.

Zo ver zo goed, een gelijkwaardig duel en Zeelandia is toch beter opgesteld en minder nerveus en in een rap tempo scoorden ze nog 4 doelpunten: misschien een beetje onnodige doelpunten gezien de rommeltjes tijdens de verdediging maar toch de eerste helft beëindigd met 1-5. Kopjes hangen, schouders naar beneden, sommige met boze gezichten te zien.

In de kleedkamer werd het goed opgepakt door de staff en het team is weer aangemoedigd om te gaan vechten voor de verovering!

Ze gingen het veld in en ze vochten heel goed en de 5-2 kwam ook snel door Haitam, zo groeide de motivatie. Er kwamen nog een paar gevaarlijke aanvallen door Zeelandia en Tim liet zijn skills nu beter zien dan in de eerste helft: super mooie redding! Ze geloofden nog in de “mission impossible” totdat de Middelburgers het 6e doelpunt scoorden. Toen wisten ze zeker dat de kansen voor een verovering niet meer reëel was en zo begonnen ze slecht te voetballen, veel gepingel en het collectief spelen verdwijnt: en de gasten rondden het resultaat af met nog een doelpunt: 2-7 met een groot applaus van de toeschouwers uit Middelburg.

Zeelandia heeft echter 10 aanvallen gedaan waarvan 7 keer raak was, VCK heeft 4 keer op doel geschoten en maar 2 keer gescoord. De aanvallen zijn talrijk geweest maar altijd belemmerd via de groen-wit goed georganiseerd verdediging.

Vervelende nederlaag, de feiten spreken voor zich: bij samenspelen en met een “team attitude” bereik je je doelen; andersom kost het je gewoon energie voor nederlagen!

Het was een goede les en nu lieve mannen scherp blijven en werken aan je eigen fouten! Bij de volgende wedstrijd laat zien wie VCK JO11-1 is!

Team VCK JO11-1