Er zijn 94 toeschouwers online.

JO11-1 vs. Vlissingen

Vorige zaterdag was het team niet compleet door griep en de wedstrijd uit tegen RCS beëindigde in een flinke nederlaag. Vandaag is het team compleet en iedereen heeft er zin in. Wij verwelkomen Nathan: onze nieuwe sterke keeper!

Wedstrijd nummer 2 vandaag uit de voorjaarscompetitie thuis tegen Vlissingen, aan de fluit is Sjaak Jobse die gewent is te fluiten bij de senioren. Vlak na de wedstrijd kwam hij in de kantine en met een knipoog zei hij: “het valt niet mee met de jongens”!

Het beginfluitsignaal klonk en binnen dertig seconden zijn onze mannen al in de voorsprong: schitterende aanval van Bram, assist voor Haitam dan boem 1-0! VCK is feller, en ze spelen goed voetbal, kort gezegd ze domineren en de kansen nemen sterk toe. Het volgende gevaar voor Vlissingen komt uit een vrijetrap van Finn, de keeper komt net goed uit. In de 5e minuut uit een hoekschop van Haitam is het Liam die de bal lekker in het net legt voor de 2-0!
2 minuten later is het Haitam die “face to face” staat met de keeper helaas in plaats van het net werd de paal geraakt. In de 8e minuut serveert Haitam een mooie bal voor Liam die met zijn snelheid  rap in het strafschop gebied is en de 3-0 is in de pocket! Vlak voor de time out weer een actie van Liam en weer werd het aluminium getest, kort daarna krijgt Haitam een enorme kans maar de keeper heeft weer mazzel! In de laatste 15 minuten van de eerste helft worden de Vlissingenaars wakker en krijgen ze wat kansjes hier en daar en daar komt dan ook de aansluiting treffer: 3-1.

De tweede helft werd zeer spannend zowel voor de toeschouwers  als voor de spelers, uit frustratie werd hard gevoetbald en de overtreding en “overreacties” nemen toe, in de laatste fase van de wedstrijd moest Sjaak een speler naar de kant sturen, terecht! De eerste kans is van VCK uit een schot van Sylvan van afstand, net boven de lat!
34e minuut mooie combinatie Finn-Haitam, assist voor Liam die zijn hattrick maakt: 4-1. Hier denk je maar dat de wedstrijd is afgelopen en de tegenstander de kopjes laat hangen, beste lezer zo is het niet , andersom de Vlissingenaars geloven in een snel herstel en dat gebeurt het nog wel. Voor ongeveer 8 minuten wordt er veel in het middenveld hard gewerkt en beide teams zoeken een opening, uit een hoekschop van Haitam kwam Sylvan weer dichterbij aan het 5e doelpunt maar de keeper liet zichzelf niet bedriegen. In de 42e minuut komt de 4-2, echter een mooie goal, helaas was Nathan ietsje te ver uit zijn doel en kon de bal net niet bereiken. Nu zijn de Vlissingenaars opgeladen en zoeken ze het derde doelpunt gezien dat hun kansen toenemen. 46e minuut:  uit een slechte doeltrap profiteert de tegenstander en met een actie werden we verrast, 4-3. Het laatste kwartiertje is zeer spannend, Vlissingen wil gelijkspel, VCK wil de 3 punten in de Stoofwei laten staan, er wordt nu hard gevoetbald. In de 54e minuut werd Finn op een onnodige manier hard getrapt en verdient VCK een vrijetrap. Gezien de behoorlijke afstand (Middenveld) is de taak van Sven om de vrije trap te nemen. Slimme Sven merkt meteen dat de keeper ver van zijn doel is en met een knal scoort hij het winnende doelpunt: 5-3! Wat een feest, Sven werd omhelst door het hele team!

De drie punten blijven lekker in de Stoofwei, goed gedaan mannen!!