WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 34 toeschouwers online.

Nieuws

JO7-2: wát een team

Frenkie de Jong, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo: allemaal begonnen ze ergens en ooit voor het eerst met voetballen. Voor Victor, Luca, Bas, Ruben, Tygo, Daniël en Sem begon hun voetbalcarrière vorige maand; ze zetten hun eerste voetbalstappen op het kunstgrasveld van VCK.

Wat we toen nog niet wisten, is dat deze jongens al heel snel een hecht en sterk team zouden worden. De eerste wedstrijd was nog een beetje onwennig, want wat kwamen die andere jongens in die andere shirts eigenlijk doen? En waarom kan je niet even gezellig kletsen tijdens de wedstrijd op het moment dat de tegenpartij een doelpunt wil gaan maken?

Maar vanaf dat moment ging het als een speer: wat leren deze kanjers het spelletje snel! De vraag in de rust ‘wat ging er goed jongens?’ wordt altijd beantwoord met: ‘overpassen’, ‘afpakken’ én ‘plezier maken’! Want dat hebben we met elkaar: plezier. Afgelopen zaterdag werd het tegen een sterke tegenstander GPC van 0-3 in de rust, nog 2-4.  De momenten dat het hele team dolenthousiast terugloopt na een doelpunt maken de trainers van dit team super trots. We stellen JO7-2 dan ook graag even aan jullie voor:

Victor: nog maar net begonnen en nu al van onschatbare waarde met zijn felheid en dribbels
Luca: als hij z’n hand de lucht ingooit, schrikken de tegenstanders al… Hij is niet af te stoppen en dribbelt door elke verdediging heen.
Bas: is verdedigend al een topper, maar heeft een dribbel en passeerbeweging in huis waar zelfs Messi u tegen zou zeggen. Ook zijn neusje voor de goal mag niet onopgemerkt voorbij gaan.
Ruben: met de binnenkant schieten is inmiddels een specialiteit van Ruben. Werkt heel hard voor het team, zelfs tot een bloedneus aan toe..
Tygo: dribbelen, schieten, overspelen… wat kan Tygo eigenlijk niet? Gooit zich als een pitbull voor elke bal.
Daniël: rots in de branding. Als alle hoop verloren lijkt, treedt Daniël reddend op.
Sem: in de eerste wedstrijd die Sem meedeed, liet hij gelijk zien hoe goed hij is. Wil alle ballen hebben en geeft nooit op.

Wie weet zal de nieuwe Frenkie, Lionel of Christiano ooit zeggen dat VCK JO7-2 zijn allereerste voetbalteam was waarin hij meedeed