WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 32 toeschouwers online.

Nieuws

Toestand grasvelden VCK

Toestand grasvelden VCK

Medio september zijn de grasvelden doorgezaaid en bemest. Dit in combinatie met de hoge temperatuur, de vele regen en het onkruid verwijderen door het 1e en 2e elftal heeft ervoor gezorgd dat de velden er weer optisch goed bij liggen.
De grasvelden zijn op dit moment redelijk te bespelen. Het advies is om de grasvelden velden gedoseerd te gebruiken. Er zitten nog open plekken in het veld. Het zaad/gras komt in de open plekken goed op. Het jonge gras is nog erg kwetsbaar, het is niet diep geworteld. Het jonge gras wordt er bij een wedstrijd snel uitgespeeld. Hierdoor blijven deze plekken de rest van het seizoen open.

Om deze reden heeft het bestuur bepaald dat veld 2 zoveel mogelijk wordt gebruikt door teams die de minste speelschade opleveren. In de praktijk betekent dit dat de seniorenteams voornamelijk op veld 1 zullen spelen en vooral de jongste jeugdelftallen op veld 2 zullen spelen.

Herstel

Het verzoek is om in de rust, na een wedstrijd of na een training de losse pollen terug leggen waar ze vandaan komen. Dit helpt heel erg om een veld vlak en goed bespeelbaar te houden. Ouders en toeschouwers worden hierbij uitdrukkelijk uitgenodigd om hierbij een handje te helpen. Schroom niet en lege de pollen terug op de plaats en trap ze wat aan zodat we zo lang mogelijk van een goede grasmat kunnen gebruik maken.

Wormen

De wormen zijn op sommige velden behoorlijk actief. De kleine hoopje zorgen er voor dat het veld wat ongelijk is. Doordat we 2x per week maaien vlakken de hoopjes uit. Inzet van ander materiaal om de hoopjes te vlakken kan nog niet. Het jonge gras is te kwetsbaar. Rollen is geen optie. Dit sluit de bovenlaag en daarmee de zuurstof in de grond af. Deze zuurstof is juist nodig om het (jonge) gras te helpen groeien.

Maaien

De groei zit lekker in het gras. Er wordt 2x per week gemaaid. Of dat deze week ook lukt is afhankelijk van de regen.

Bemesten

Volgende week worden de velden voor de laatste keer bemest dit kalenderjaar.

Ander onderhoud

De velden worden dit najaar belucht. Wanneer dat gebeurt is afhankelijk van het weer.
Slangen en watergeef karretjes.

Deze worden binnenkort opgehaald door de gemeente. In de winter slaat de gemeente alles vorstvrij op en worden de karretjes nagekeken.

Het is te hopen dat de gemeente de karretjes tijdig nakijkt en niet zoals dit jaar vlak voordat de droge periode begon. Wij hadden een prima karretje in gebruik dat na het onderhoud compleet onbruikbaar bleek te zijn. Hierdoor konden wij pas vele weken later beginnen met sproeien.