WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 58 toeschouwers online.

Nieuws

Overlijden Jan Harpe

Van de week vernam ik via de PZC het overlijden van oud- vck-er Jan Harpe. Jan was in november 1943 geboren. Eind jaren vijftig -begin jaren zestig van de vorige eeuw was hij lid van onze club.

Zijn moeder was een telg uit de welbekende Kesteloo- tuindersfamilie, gehuwd met Piet Harpe en in die tijd woonachtig in Meliskerke. Samen met zijn oudere zwager Jan Koene - destijds keeper in het eerste elftal – kwam ook Jan naar Koudekerke om te voetballen. Hij was een begenadigd speler, m.i één van de beste spelers die VCK heeft voortgebracht: grote balvaardigheid, een vlijmscherp schot en een uitstekend spelinzicht. Een vedette !!!!!Met hem in de gelederen werd o.a .voor het eerst in de VCK-historie de KNVB-beker in Kapelle veroverd.

Jan was waarschijnlijk ook de enige speler die “betaald” werd. Ter verduidelijking: Hij had naast zijn voetbalkwaliteiten ook een helder brein. Na zijn middelbare schoolopleiding in Middelburg besloot hij te gaan studeren in Leiden. Hij wilde blijven voetballen bij VCK , maar moest dan elk weekend met het openbaar vervoer (treinen) naar Walcheren reizen. Dat was toch wel een duur uitje en financieel op den duur niet op te brengen. De spelers wilden hem ook graag behouden en besloten dus Jan op vrijwillige basis een wekelijkse bijdrage te geven. Toch bleek al snel dat deze formule ook niet werkte en Jan besloot om zijn studie voorrang te verlenen. Hij hakte de knoop door en bleef permanent in Leiden om zijn studie te voltooien. Dat betekende tevens afscheid van VCK.

Met respect denk ik terug aan zijn voetbalcarrière en zijn persoonlijkheid. Jan was een geweldige voetballer en mens !!!!!!!

Met welgemeende gevoelens:
Jan uit Ritthem