WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 63 toeschouwers online.

Nieuws

Sponsorhulp: PMC In Balans

Normaliter steunen de sponsoren VCK, nu proberen wij wat voor onze sponsoren te betekenen.

Voor zorg kan je nog gewoon terecht bij PMC In Balans, maar wel op een aangepaste manier.


Logo PMC

 1. Wat voor gevolgen heeft het corona virus op uw zaak/onderneming? 

Ook wij merken de gevolgen van het Coronavirus door een flinke afname van het aantal patiënten wat wij de afgelopen weken hebben gezien. Gelukkig hebben we begin mei groen licht gekregen om de fysiotherapeutische zorg geleidelijk aan weer op te gaan bouwen. Daarbij moeten wij ons uiteraard strikt houden aan tal van hygiëne- en 1,5 meter-maatregelen, maar daar zijn onze praktijken volledig op aangepast de afgelopen weken.

 2. Zijn jullie nog steeds open? 

Sinds maandag 4 mei mogen we de zorg gefaseerd 'veilig en verantwoord' weer opbouwen. Een hele fijne beslissing waarmee we de uitgestelde zorg voor reguliere patiënten weer kunnen opbouwen. De paramedische zorg, waaronder fysiotherapie en ergotherapie, levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van patiënten. Langer uitstel van zorg zal tot toename van complexiteit en gezondheidsschade bij patiënten leiden. Dit zorgt ervoor dat het belangrijk is dat de fysiotherapeutische zorg weer op gang komt. Nu de eerste hectische weken van de corona-epidemie achter ons liggen, dringt het besef door dat we onze zorg moeten herinrichten. Het is noodzakelijk om paramedische zorg verantwoord op te schalen, met gepaste voorzorgsmaatregelen voor alle zorgverleners, om besmettingsrisico's te beperken. Op basis van de adviezen en informatie van het ministerie van VWS en de richtlijnen van het RIVM is er samen met Paramedisch Platform Nederland (PPN), beroepsgroep KNGF en Stichting Keurmerk Fysiotherapie onderstaand advies opgesteld.  

 Alle patiënten kunnen benodigde zorg krijgen bij de paramedicus. Waar dit mogelijk en gelijkwaardig is ten opzichte van een behandeling in de praktijk, gebeurt dit op afstand. Dit is altijd ter oordeel van de therapeut. De noodzaak tot het opstarten van de reguliere zorg ligt in de toename van complexiteit van zorg als deze langer uitgesteld wordt, waarbij de ernst van een hulpvraag leidend is voor de noodzaak van fysieke behandeling. 

 3. Hoe gaan jullie om met de 1,5 meter maatregel?

De fysiotherapie kan alleen worden opgeschaald wanneer de praktijkvoering is aangepast aan de regels van de overheid aangaande 'social distancing'. Onze fysiotherapeuten en ergotherapeut maken zelf de professionele afweging hoe zij de zorg veilig en verantwoord kunnen opschalen; waar mogelijk digitaal, waar noodzakelijk met direct contact, of een combinatie van deze beide. Dit met een aantal belangrijke aanvullende maatregelen, zoals:

  •  De werkroosters van de therapeuten zijn opgesplitst waardoor de een om het hele en halve uur werkt en de ander van kwart over tot kwart voor.
  • Onze wachtruimten zijn aangepast zodanig dat er 1,5 meter ruimte is tussen de stoelen. Daarnaast is op onze grote vestigingen ook de looprichting aangeven om "eenrichtingsverkeer" te bewerkstelligen. Waar het kan maken we gebruik van de nooduitgang om het pand weer te verlaten.
  • Patiënten worden verzocht stipt op tijd op de afspraak te verschijnen om zo min mogelijk 'kruisverkeer' met anderen te hebben.
  • Het aantal therapeuten in onze oefenzalen is gemaximeerd om zo het 1,5 meter criterium te kunnen garanderen.

Voorafgaand aan elke behandeling zullen de fysiotherapeuten onderstaande vragen stellen. Indien 1 van deze met ja beantwoord worden zal er geen behandeling op de praktijk mogelijk zijn, maar kunnen we wel hulp op afstand bieden via PMC In Balans online support @Home.

  • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
  • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

4. Wat moet iedereen nog meer weten? 

In totaal hebben we meer dan 20 aanvullende maatregelen genomen. Benieuwd naar alle aanvullende maatregelen? Kijk dan op https://www.pmcinbalans.nl/2020/03/01/maatregelen-coronavirus/

Met vriendelijke groet,
Jouri van den Broeke


Tot slot willen wij als sponsorcommissie aan onze leden vragen, zoveel mogelijk bij onze sponsoren te kopen, zodat we ze door deze moeilijke periode heen helpen.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle acties die onze sponsoren hebben in deze tijd.