Er zijn 207 toeschouwers online.

VCK - RCS

Zaterdag 30 september,

VCK - RCS. Twee ploegen die strijden voor de eerste overwinning van het nog prille seizoen. De spelers die dat voor VCK moeten gaan bewerkstelligen zijn: Joshua; Guido, Dig, Pieter H, Henk, Martin; Danny, Sven; Robin, Pieter VdH, Erik.
Wissels: Jesper (’46), Cores (’60), Simon (’70).

Nadat pupil van de week Birk Verhage het goede voorbeeld heeft gegeven door het net te vinden kan er iets na 15:00 afgetrapt worden op de Stoofwei. VCK start met een volwassen houding aan de wedstrijd. Vanuit een wat teruggetrokken, compact spelend geheel probeert het gevaar te stichten en dat lukt eigenlijk al verrassend snel. Met een ingooi slingert Robin de bal het zestienmetergebied binnen van RCS, er wordt doorgekopt en vervolgens schiet Sven de bal met een volley hard tegen de touwen. 1-0. Een dansje bij de cornervlag en de wedstrijd kan weer verder.

RCS hervat enigszins geschrokken het spel en merkt al gauw dat VCK niet van plan is om van tactiek te wijzigen. Enerzijds voert VCK de taken goed uit, maar anderzijds hanteert de titelfavoriet een te laag speltempo. De enige momenten dat RCS gevaarlijk kan worden is wanneer de thuisploeg net even niet goed in de formatie staat of op het verkeerde moment instapt. Dit resulteert in enkele corners en vrijetrappen rondom de zestien. Na 35 minuten voetbal schreeuwt heel Oost-Souburg om een penalty omdat er hands wordt gemaakt in het strafschopgebied. De scheidsrechter oordeelt dat de speler in kwestie hier onmogelijk wat aan kon doen en geeft een hoekschop. Als de hoekschop uiteindelijk genomen wordt beland de bal echter weer tegen een Koudekerkse arm. Dit keer is er volgens de scheids sprake van een ‘onnatuurlijke houding’ en de bal gaat op de stip. Joshua duikt naar de juiste hoek, maar kan de goed ingeschoten strafschop niet keren. 1-1.

Vlak voor rust kan de nummer 10 van RCS een schot lossen op goal en via een bovenbeen verdwijnt de bal in de rechter bovenhoek. Jammer, 1-2. In de allerlaatste seconden van de eerste helft creëert Pieter VdH op knappe wijze een kans voor zichzelf, met een tegenstander op de rug weet Pieter nog te schieten, maar de keeper brengt redding.

Met goede voornemens start VCK de tweede helft en dat resulteert al snel in een kans. Helaas valt de goal even later juist aan de andere kant. Weer wordt de bal onderweg aangeraakt en vliegt de bal (on)fortuinlijk het doel in. 3-1. Wedstrijd gespeeld, zou je zeggen. Toch krijgt VCK echt een aantal goede kansen om een aansluitingstreffer te maken. Zit er nog een spannende slotfase in? Helaas.. de gewenste en verdiende goal blijft uit. VCK tegen RCS eindigt in een 1-3 verlies.

Volgende wedstrijd: Wemeldinge – VCK (zaterdag 7 oktober)