Nieuws

Spannend tot het eind!

Zaterdag 21 oktober,

VCK - Kruiningen. Zoals Thomas al aan heeft gegeven kan er vandaag een gaatje worden geslagen met de laag geklasseerde teams in de 3e klasse A. Maar dan moet er eerst wel gewonnen worden. Opstelling: Joshua; Dig, Henk, Jasper; Guido, Danny, Sven, Erik; Jesper, Pieter van der Horst, Richard. Wissels: Robin (’60), Pieter Hage (’65) Ton (’75).

Aanvoerder Dig verliest de toss en Kruiningen kiest ervoor om van helft te wisselen, vanwege de redelijke wind die waait op De Stoofwei. Na de aftrap wordt het type spel dat Kruiningen speelt al snel duidelijk. Het is stevig (maar fair) in de duels en bij balverovering wordt de lange bal gehanteerd. In de beginfase heeft VCK hier geen moeite mee en weet een paar aanvallen op te zetten. Als Jesper goed voorgeeft vanaf rechts kan Richard bijna binnenschieten, maar het wordt een hoekschop. Het is nog maar de 8e minuut als Erik de bal vanuit een corner weet binnen te schieten. Een vroege 1-0!

Het spel van Kruiningen blijft hetzelfde, maar nu heeft VCK er meer moeite mee. We komen meer in duels en die verliezen we geregeld. In balbezit is het te statisch waardoor beide teams nu de lange bal hanteren als voornaamste middel om een aanval op te zetten. De Zuid-Bevelanders zijn hier beduidend beter in en krijgen de meeste kansen. Het is voor publiek en spelers dan ook geen verrassing dat de stand gelijk wordt getrokken. 1-1 bij rust.

De tweede helft begint en VCK toont direct meer initiatief en lef. Dit zorgt ervoor dat Kruiningen de onderliggende partij wordt en onder druk staat. Jesper komt oog in oog met de keeper, maar weet niet te scoren. Een prachtige voorzet van Sven wordt eveneens niet afgerond, de inzet van Pieter vdH verdwijnt over de goal. In minuut 65 is het echter wél raak. Danny verovert in de vijandelijke zestien de bal, behoudt het overzicht en passt de bal de vrije ruimte in. De inlopende Jesper weet te scoren en zo staat VCK weer op voorsprong. VCK wil graag verder gaan waar het mee bezig was, maar de tegenstander werkt daar niet aan mee. Na onzorgvuldig uitverdedigen komt de bal terug en wordt een kopduel afgefloten door de scheidsrechter. Vrijetrap voor Kruiningen, stukje buiten de zestien. We zitten in de 72e minuut als de bal over de muur vliegt. De bal komt hard op de lat en kaatst via de rug van de keeper over doellijn heen. Helaas voor VCK tellen die ook. 2-2.

VCK gaat aanvallender voetballen, want het neemt simpelweg geen genoegen met een punt. Danny lijkt op weg naar de 3-2 als die wordt afgevlagd. Echt grote kansen zijn er vervolgens niet, dus is het hopen dat het eindsignaal nog niet klinkt. Hoeveel minuten trekt de scheidsrechter erbij? In elk geval genoeg voor nog één aanval. Ton kan doorkoppen, waarna Guido de bal naar de verre hoek kopt. Het gejuich klinkt al, maar de bal stuitert binnenkant paal het veld weer in. Gelukkig is daar de oplettende Henk en die bekroont zichzelf tot matchwinner door de bal binnen te rammen. Het gejuich is nu wel legitiem en de ontlading galmt tot ver over de grenzen van het sportpark. Even later klinkt het laatste fluitsignaal en is de voorspelling van pupil van de week Senneth Nonnekes uitgekomen. 3-2!

Een compleet andere wedstrijd, maar de overeenkomst met vorige week mag er zijn. Natuurlijk is het beter als de wedstrijd eerder in het slot wordt gegooid door VCK, maar die ontsnapping in de laatste minuten maakt de overwinning wederom zoet!

Volgende week op bezoek bij Zaamslag. Aftrap: 14:30.