Er zijn 25 toeschouwers online.

VCK strijdt tegen Dauwendaele

Zaterdag 25 november,

Op De Stoofwei wordt iets na half 3 afgetrapt. VCK speelt tegen degradant FC Dauwendaele. Zoals al opgemerkt is heeft de wedstrijd een speciaal tintje, omdat Joshua de voorgaande 3 seizoenen keepte bij de tegenstander van vandaag. De opstelling is dan als volgt: Joshua; Martin, Henk, Jasper; Robin, Sven, Dig, Guido; Jesper, Pieter van der Horst, Richard. Wissels: Cores (’58), Pieter Hage (’70), Timo (’86).

De wedstrijd begint alleszins voortvarend voor VCK, want al na twee minuten weet Pieter van der Horst het net te vinden. Een prachtige pass van Dig in de diepte wordt door onze spits goed opgepikt en keurig binnengeschoten! Na de openingstreffer volgen nog een aantal gevaarlijke Koudekerkse aanvallen, maar daarna weet Dauwendaele zichzelf in de wedstrijd te voetballen. Grote kansen zijn er niet, maar de corners en vrijetrappen zijn voornamelijk voor de ploeg uit Middelburg. Na een halfuur spelen wordt één van die vijandelijke corners ongelukkig uitverdedigd en daar maakt de tegenstander dankbaar gebruik van. Vanaf zo’n 18 meter wordt de bal vanuit de draai met links werkelijk prachtig in de kruising gekruld. 1-1. VCK heeft moeite om deze stand vast te houden tot aan de rust, maar het lukt.

Met een “ook al spelen we slecht, dan kunnen we vandaag alsnog winnen” komt de thuisploeg uit de theepauze. Het heeft de motivatie hervonden en vol goede moed wordt er afgetrapt. Ofschoon VCK nog steeds geen schoonheidsprijs voor het spel verdiend, is er wel iets ten positieve veranderd. Dat is voelbaar en zichtbaar. De tweede helft is zo’n 7 minuten oud als Pieter van der Horst zijn kwaliteiten weer toont en de eigen ploeg ten tweede male op voorsprong zet. 2-1! Het realisme heerst bij VCK en weet dat het die pot gewoon over de streep moet trekken. Maar dat blijkt vandaag nog niet zo makkelijk. De uitploeg dringt langzaam maar zeker aan en creëert de nodige kansen. Het is natuurlijk wel mooi dat uitgerekend Joshua een tweede tegendoelpunt voorkomt met een handvol erg goede reddingen.

De slotfase breekt aan en de voorsprong is er nog steeds. Toch is VCK wel toe aan verlichting, want het is al geruime tijd een taaie strijd. Richard loopt vandaag zijn meeste meters ooit, maar wil ook in deze fase van de wedstrijd niet van wisselen weten. En die spirit wordt beloond! De klok geeft 85 minuten aan als Richard de bal in de zestien ontvangt. Hij blijft kalm en wacht ongemakkelijk lang met inschieten, maar de bal gaat er uiteindelijk wel in. Het staat drie tegen één! Na het laatste fluitsignaal maakt de voetbal plaats voor een biertje en wordt er genoten van de overwinning!

Volgende wedstrijd is op zaterdag 2 december om half drie in de middag: V.C. Vlissingen - VCK.