WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 162 toeschouwers online.

Nieuws

VCK biedt ouders de helpende hand

Veel trainers en leiders geven aan dat men het moeilijk vindt om ouders zo ver te krijgen om op zaterdagen een handje te helpen bij de begeleiding van het team van hun zoon of dochter. Met name voor de functie van assistent scheidsrechter, ook wel grensrechter of vlagger genoemd, is moeilijk iemand te vinden.

Veel gehoorde reacties op de vraag of een ouder de functie van assistent scheidsrechter op zich wil nemen zijn: “Ik heb dit nog nooit gedaan” of “ik weet niet hoe dit moet”. Om onze trainers en leiders (die uw zoon of dochter iedere week begeleiden) te ondersteunen met het invullen van deze functie, heeft het bestuur contact opgenomen met de scheidsrechtersvereniging Walcheren. Aan de scheidsrechtersvereniging is gevraagd of er een instructie “assistent scheidsrechter” kon worden verzorgd voor de ouders van onze jeugdleden (uiteraard zijn onze spelende senioren ook welkom).

De scheidsrechtersvereniging heeft aangeboden om op zaterdagmorgen 23 november van 09.00 – 10.00 uur een instructie te geven over hoe je de functie van assistent scheidsrechter dient uit te voeren.

Deze cursus wordt niet gegeven door de eerste de beste assistent scheidsrechter. Het is ons gelukt om de hoogste “vlaggende” assistent scheidsrechter van Zeeland zover te krijgen dat hij deze instructie komt geven: Jaimy Pleijte!
Jaimy behoort tot het talenten traject betaald voetbal en weet als geen ander wat de taak van assistent scheidsrechter inhoudt.

Jaimy is bereid om voor de ouders van onze jeugdleden een instructie te verzorgen. Het bestuur hoopt dan ook dat vele ouders deze zaterdagmorgen 23 november 09.00 uur te mogen begroeten in de kantine op ons sportcomplex zodat onze jeugdtrainers en leiders meer ondersteuning kunnen krijgen bij het begeleiden van de jeugdteams.