Er zijn 241 toeschouwers online.

Wij hebben besloten dat we alles kunnen

Eindelijk begon de competitie, na weken van trainen en 2 bekerwedstrijden was het nu toch tijd voor de competitiestrijd. We hadden er zin in!

De wedstrijdspanning was bij sommige spelers af te lezen op het gezicht, daar waar anderen weer ogenschijnlijk cool oogden bespeurde ik hier en daar nog wat kleine tics, zoals trommelende vingers op tafel vooraf op het terras, verschillende keren de paardenstaart opnieuw doen, beetje lopen te ijsberen, heen en weer flitsende ogen waarbij de oogpupillen al dan niet groter en kleiner werden, en nog allerlei verschillende zenuwachtige aanwijzingen die duiden op een duidelijke gezonde spanning vooraf.

Wij waren er klaar voor, zojuist door onze nieuwe sponsor (Ruma) verwend met een nieuw tenue, net op de foto geweest en een zeer relaxed, gezellig, nuttig en onderhoudend groepsgesprek gehad. Aan het begin van een nieuw seizoen weer even de afspraakjes aanstippen en een soort van doelstelling in het leven te roepen die haalbaar is voor iedereen. En wat blijkt, zoals we eigenlijk al verwacht hadden stonden de neuzen al de goede kant op. Het hoogste streven is ook dit seizoen weer om veel plezier aan het spelletje te gaan beleven en er een topseizoen van te maken en met zo’n instelling toch ook wel elke wedstrijd willen winnen. Wij zijn niet arrogant, pochen niet, scheppen niet op, zijn bescheiden, geen plaats voor haantjes gedrag bij damesvoetbal en we plaatsten onszelf graag in de underdog. Soms is dat helemaal niet erg om te doen, maar soms moeten we ook weten waar we wel toe in staat zijn, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

We begonnen de wedstrijd vol goede moed, maar al gauw viel er een doelpunt aan de verkeerde kant, gevolgd door een snelle 0-2. Wat gebeurde er nu toch allemaal, de tegenstander (Serooskerke/Veere VR1) was weliswaar een goed spelend en georganiseerd team maar wij maakten het hen toch wel iets te gemakkelijk, om een lang verhaal kort te maken, er ging veel mis, het was onrustig, rommelig en statisch. De schade bleef beperkt in de eerste helft met 2 tegendoelpunten, en zo gingen we de rust in wat best op een goed moment kwam.

We zijn in de rust lekker buiten gebleven, kort overleg gehad, elkaar weer even aangehoord en toen ieders hartslag onder de 100 kwam weer lekker begonnen aan de 2de helft wat een totaal ander beeld gaf dan de eerste. Er werd gecombineerd, driehoekjes gemaakt, één-tweetjes opgezet en hoewel niet elke actie lukte zat er wel steeds meer een idee achter de actie. Langzaamaan begonnen we in de wedstrijd ons eigen spelletje te spelen en dat wierp gelukkig ook z’n vruchten af, de eindstand was een mooie en zeker op basis van de 2de helft verdiende overwinning van 3-2.

Leuke, sportieve tegenstander die de wedstrijd tot de laatste seconde spannend hield. Goed gedaan meiden, jullie zijn kanjers.