WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 61 toeschouwers online.

Nieuws

If the plan doesn't work, change the plan not the goal

Wat was het weer ouderwets genieten afgelopen zaterdagmiddag (14:30 uur) langs de lijn, alle ingrediënten voor een mooie middag waren aanwezig: een heerlijk zonnetje, leuke gelijkwaardige tegenstander en een tot op het bot gemotiveerd damesteam dat er duidelijk heel veel zin in had om een lekkere pot voetbal op de mat te leggen, en zo gezegd, zo gedaan. Not only the talk, maar ook the walk! Omdat het gros van ons damesteam buiten de provinciale grenzen studeert, wordt er nog wel eens een training overgeslagen, wat natuurlijk onvermijdelijk is en an sich ook geen probleem. Maar hoe slijp je er verschillende tactische formaties, opstellingen en automatisme ’s in als je groep elke training van samenstelling en aantal verandert. Nou daar komt onze staf van leiders, coaches en trainers om de hoek kijken. Zij verzinnen dan een plan de campagne dat dan op een leuke, mooie, subtiele en positieve wijze in de groep gelanceerd wordt en zonder heftige discussie wordt omarmd, zo nodig aangepast en uitgevoerd zoals (schoolvoorbeeld) afgelopen zaterdag.

We hebben een geweldige leuk en slim team, met meiden die er voor elkaar willen zijn, voor elkaar willen knokken, die elkaar accepteren en ook na de zoveelste verkeerde pass of balverlies positieve feedback geven in het veld. Met zo’n instelling begin je al met een voorsprong en spat de spelvreugde er ook af bij iedereen. Winnen is leuk maar niet ons hoofddoel. Onze insteek is naast serieuze training ook er een leuk seizoen voor iedereen van maken, ontspanning, spelvreugde, groei in het spel en conditie en heel veel mooie herinneringen maken die je nooit meer vergeet. En bij tijd en wijlen uit zich dat in een spetterend welverdiende overwinning zoals afgelopen zaterdag met 4-2.

Tegenstander was een sportief leuk damesteam (ST Apollo ‘69/Luktor Heinkenszand VR1), een beetje een angstgegner waar we tot vandaag nog nooit van hadden gewonnen, maar nu voert de euforie de boventoon en kunnen we niet wachten op de volgende wedstrijd.

Wordt vervolgd

Groet David

WhatsApp_Image_2021-10-17_at_20.04.30.jpeg

WhatsApp_Image_2021-10-17_at_20.04.30_1.jpeg

WhatsApp_Image_2021-10-17_at_20.04.28.jpeg

WhatsApp_Image_2021-10-17_at_20.04.29.jpeg

WhatsApp_Image_2021-10-17_at_20.04.31.jpeg