WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 72 toeschouwers online.

Nieuws

Nieuwsbrief nr. 3 2018-2019

 Beste VCK leden, ouders en verzorgers,

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken. Sinterklaas heeft het land verlaten en de feestdagen staan alweer voor de deur. Dat betekent ook dat de winterstop heel dichtbij is.

Zaterdag 15 december was de laatste zaterdag dat VCK teams officiële wedstrijden in KNVB verband mochten spelen. 

Met het weer hebben we het gelukkig nogal getroffen. Vorige week zaterdag was het de 1e speeldag met de kans op afgelasting. Voor alle duidelijkheid hieronder de werkwijze die binnen VCK wordt gehanteerd in geval van afgelastingen:

Zo snel mogelijk op de hoogte zijn van afgelastingen?

Zodra de wedstrijdsecretaris weet dat een wedstrijd wordt afgelast, muteert hij dit online en kun je dat direct real-time zien op de website van voetbal.nl, in de voetbal.nl-app en ook op onze clubwebsite, in de KNVB/Sportlink widget en via deze link.

Bellen naar de kantine, leiders of trainers is niet nodig. Gebruik gewoon je voetbal.nl app. Deze werkwijze scheelt ons allemaal veel (communicatie) werk.

VCK zal bij dreigende afgelastingen al op de vrijdagavond afwegen of de vroegste wedstrijden op zaterdagmorgen alvast moeten worden afgelast om te voorkomen dat teams al vroeg onnodig naar VCK afreizen.

VOETBAL.NL app

Uit de administratie van onze leden blijkt dat er nog steeds leden zijn die geen gebruik maken van de voetbal.nl app. Dat is erg jammer, want hiermee kan je het programma, standen en uitslagen volgen van jouw team(s). Ook kan je hierin terugzien in welke kleedkamer jouw team is ingedeeld en kan je stemmen op de speler van de week van jouw team.

Afgelastingen en wijzigingen van wedstrijden of aanvangstijden van wedstrijden krijg je door via deze app. Voorwaarde is wel dat je een account hebt. Registreren is hiervoor wel een vereiste.

Voorts wil VCK in de toekomst meer en meer via deze app gaan communiceren met de leden en ouders van de leden. Zo kan VCK via deze app aan jou laten weten welke activiteiten georganiseerd worden (deze zie je dan terug in het programma) en kan je ook foto’s van je team delen met anderen. Verder kan VCK belangrijke push-berichten naar jou sturen via deze voetbal.nl app.

VCK hoopt dat iedereen die zich nog niet heeft aangemeld, dit alsnog doet via deze link: https://www.voetbal.nl/inloggen.

Als je vragen hebt over het gebruik of het aanmaken van een account kan je alles teruglezen op: https://sportlinkservices.freshdesk.com/nl/support/solutions/articles/9000124817-inloggen-en-registreren-in-de-voetbal-nl-app.

Inmiddels heeft al 59% van onze leden een account op de voetbal.nl-app. Wij streven ernaar dat ieder lid een account heeft.

Grote Clubactie 2018

Dit jaar hebben onze jeugdleden 757 grote clubloten verkocht (896 loten in 2017). In onderstaande grafiek kan je terugzien welke teams het meest succesvol zijn geweest bij de verkoop van de loten. Via de website worden jullie op de hoogte gehouden wanneer je de verdiende euro’s kunt komen ophalen.

20181211-Verkochte clubloten

Namens VCK alle verkopers bedankt voor jullie inzet!

Hulp aan trainer en leiders op wedstrijddagen

Aan de ouders, begeleiders en verzorgers van de jeugdspelers t/m O11 vraag ik om voorafgaand aan de wedstrijden de trainer en leider de helpende hand toe te steken bij het verplaatsen van doeltjes, pionnen of kegeltjes. Hij of zij kan dit niet alleen en hierdoor heeft de trainer/leider meer tijd om aan de begeleiding van het team te besteden. Graag ook de helpende hand toesteken na afloop van de wedstrijden zodat het volgende team dat gebruik maakt van het veld niet eerst deze spullen moeten opruimen alvorens aan de warming-up of wedstrijd te kunnen beginnen.

“De Stoofwei rookvrij” tijdens jeugdwedstrijden

Het bestuur heeft besloten dat sportpark De Stoofwei, met ingang van 1 januari 2019, op zaterdagen tot 12.30 uur rookvrij is.

Zien roken doet roken. In een rookvrij omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we onze kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien.

Op zaterdagochtend tijdens de jeugdwedstrijden mag er zowel binnen als buiten niet worden gerookt. Ook de e-sigaret is op zaterdagen tot 12.30 uur niet toegestaan.

Met het gedeeltelijke rookvrije sportcomplex willen wij onze jeugdleden het goede voorbeeld geven. Wij vragen aan alle VCK-leden, ouders, opa’s, oma’s en supporters ons daar bij te helpen. Mocht er toch worden gerookt, spreek elkaar daar dan op aan!

Per 1-1-2019 is het niet alleen bij VCK niet toegestaan om tijdens jeugdwedstrijden te roken op het sportpark. Bij alle voetbalverenigingen binnen de gemeente Veere is het dan niet meer toegestaan en ik heb goede hoop dat alle voetbalverenigingen op Walcheren ons initiatief gaan ondersteunen.

Kennis vergroten als scheidsrechter, trainer of leider?

VCK is altijd bereid met jou mee te denken als je een cursus wilt volgen. Wij willen dan ook de cursuskosten hiervoor betalen. Wel zullen wij hieraan voorwaarden stellen die we graag met jou bespreken als je interesse hebt. Neem hiervoor contact op met het bestuur: bestuur@vck-koudekerke.nl.

Achterlaten sportvelden na de trainingen

Na de training moeten alle doeltjes worden ingeklapt en opgeruimd op de daarvoor bestemde plaats. D.w.z. dat trainingsdoeltjes achter de omheining dienen te worden geplaatst en dat het verrijdbare doel op de daarvoor bestemde plaats achter het toegangshokje moet worden teruggezet.

Het is frustrerend voor een volgend team als de doelen niet op de juiste plaats staan of dat eerst doeltjes moeten worden verzet voordat je aan een training of wedstrijd kan beginnen.

De gemeente kan zo ook niet goed onderhoud plegen aan de velden. Zij zullen geen doeltjes gaan verzetten als er gemaaid of geborsteld moet worden….

Na afloop van de trainingen dient het hek van het sportcomplex op slot gedraaid worden. De trainers zijn hiervoor verantwoordelijk, ook als deze eerder weggaan en de spelers nog aan het douchen zijn!

Activiteiten voor in de agenda

Frits Simonse Toernooi:
Vergeten jullie je niet aan te melden voor het jaarlijkse Frits Simonse toernooi? Het toernooi vindt plaats op zaterdag 22 december a.s. in de Couburg van 11:00 tot 17:00 uur en is voor ALLE senioren en de J019. Alle spelers worden door de organisatie ingedeeld waardoor er gelijkwaardige teams worden samengesteld en het voor ALLE deelnemers een leuke dag beloofd te worden.

Geef je snel op via familiestougje@kpnmail.nl of zet je naam op de lijst in de kantine (die aan het grote bord hangt). We rekenen erop dat jij er ook weer bij bent!

Natuurlijk zijn alle leden en supporters ook welkom om deze dag te komen supporteren.

Na 17:00 uur volgt de prijsuitreiking tijdens de kerstborrel in de kantine van VCK.

Kerstborrel:
Op zaterdag 22 december zal vanaf 16:00 uur een kerstborrel worden gehouden. Iedereen is van harte welkom!

Nieuwjaarsreceptie:
Op zaterdag 5 januari 2019 vanaf 15.30 uur vindt de nieuwjaarsreceptie plaats. Dit jaar zal de activiteitencommissie een Bingoooo verzorgen.

Pubquiz:
Op vrijdagavond 18 januari 2019 wordt de pubquiz gehouden in de kantine. Deze quiz is voor teams van max. 5 personen en is bedoeld voor alle leden.

Afgelopen jaar werd deze quiz voor het eerst gehouden en was een groot succes!

ZLM fun & voetbalclinic:
In de voorjaarsvakantie, op dinsdag 5 maart 2019, zal er bij VCK zeer waarschijnlijk de ZLM fun&voetbalclinic worden gehouden. Dennis en Gérard de Nooijer staan als ex-profvoetballers en gediplomeerde BVO-trainers garant voor een ultieme voetbalbeleving! Houdt hier alvast rekening mee met je planning!

Aan de ZLM Voetbalevenementen kunnen jongens en meisjes deelnemen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar. De trainingen zijn geschikt voor iedereen. De deelnemers hoeven geen lid te zijn van een voetbalvereniging. Meer informatie hierover zal op een later tijdstip op onze website worden geplaatst.

Als je alvast wilt weten wat deze ZLM voetbaldag precies inhoudt kan je kijken op de website van Fun&voetbal: https://www.fun-voetbal.nl/

VCK einddag:
De VCK-einddag voor leden en vrijwilligers wordt gehouden op zaterdag 22 juni 2019. Zet deze datum alvast in je agenda!

Activiteiten worden altijd aangekondigd op de website. Houdt deze dus in de gaten!

Op zoek naar een leuk cadeau voor onder de kerstboom?

Kijk dan eens voor leuke VCK-kleding en aanverwante artikelen  in onze webshop: https://clubs.deventrade.com/nl/vck

Vrijwilligerswerk

Van alle spelende leden, maar ook van ouders van jeugdleden, wordt verwacht dat zij zich op vrijwillige basis inzetten voor de vereniging. Zeg daarom niet te snel “nee” als je gevraagd wordt om iets voor de club te betekenen. Wees sportief en meld je zelf aan als vrijwilliger!

Op onze website staan nog steeds vacatures voor diverse vrijwilligers. Heb je interesse, maar weet je niet precies wat de vacature inhoudt, neem dan contact op met het bestuur: bestuur@vck-koudekerke.nl

Ik hoop jullie nog dit jaar te ontmoeten op ons sportpark “de Stoofwei” of in 2019 bij één van de activiteiten bij VCK.

Sportieve groet,

Gert Jan Wisse
Voorzitter