WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 77 toeschouwers online.

Nieuws

Gediplomeerd verenigingsscheidsrechter veldvoetbal

Gediplomeerd verenigingsscheidsrechter veldvoetbal

Een mond vol voor gewoon iemand die probeert 22 spelers een prettige en eerlijke wedstrijd te laten spelen. Het diploma is geen garantie voor een “foutloze” wedstrijd maar geeft een club scheidrechter wel veel handvatten voor het leiden van een partijtje voetbal. Op 14 mei hebben Marco Looise en onder getekende na het doorlopen van een viertal avonden cursus zowel theorie als praktijk het diploma behaald. De cursus wordt gegeven door de K.N.V.B. en geleid door een zeer ervaren scheidsrechter. Dat V.C.K de kosten van een kleine honderd euro voor zijn rekening neemt geeft aan dat de club welke zelf elke zaterdag dag voor de nodige “scheidsen” moet zorgen, daar belang aan hecht. Het [natuurlijk] verloop in clubscheidsrechters geeft de noodzaak aan deze dan ook doorlopend op te leiden. Het doorstromen naar de K.N.V.B. vervolg cursus is een uitdaging welke zeker de jongeren een mooie carrière kan brengen in het leiden op een hoger niveau buiten de club. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het bestuur!

De start tot scheids!

Dat iedereen in de maatschappij als vrijwilliger zijn “steentje” bij moet dragen in welke vorm dan ook, node mij om op verzoek van Wim Bommeljé, enige jaren terug in te “stromen” bij het leiden van het alom bekende voetbal toernooi op Koningsdag. Dat Wim dat goed had gezien bleek wel op een zaterdag middag toen Rowan, mede leider van het 3e mij vroeg om hun wedstrijd te leiden! Zeer vereerd maar niet wetende dat er geen ander beschikbaar was;…… en ik ook haast moest maken want de wedstrijd start over een half uur!!! In het veld heb ik maar even toegelicht dat ik geen “echte” scheids ben maar wel mijn best zal doen, wat blijkbaar toch aanleiding voldoende gaf voor Cees Outermans de coördinator “scheidsen” om mij na deze wedstrijd direct vast te leggen voor zijn elitecorps. Zo startte mijn bliksem carrière als fluitist en ben vrijwel wekelijks met veel plezier actief. Al snel kwam ik er achter dat er wel heel veel regels en mogelijke  interpretaties op deze, in het voetbal zijn. Dat met Cees en Gert-Jan te hebben gedeeld gaven zij de mogelijkheid om deze  cursus te volgen om daarmee de kennis en inzichten te verhogen iets wat door alle cursisten zo wordt ervaren. Echter de opgedane kennis is veel, maar het leiden van een wedstrijd blijft gewoon mensenwerk met de nodige verschillende inzichten welke regelmatig voorbij komen. Ook onze cursus leider benadrukte dat op welk niveau je ook acteert de garantie er niet is dat iedereen het met je beslissingen eens zal zijn, en je er maar beter van uit moet gaan dat je het niet snel goed zal doen. Dat je voor een mooie carrière niet echt jong hoeft te zijn bleek in het voorjaar waarbij ik de eer kreeg/krijg om Cees Outermans als coördinator - na een stevige inwerk periode - op mag volgen…….. zo zie je dat er voor ieder wel een mooie vrijwilligers “baan” binnen de club is. Ook hiervoor….. vraag ernaar bij het bestuur of kijk op de site. Je toekomst kan snel gaan!

Dank

Namens Marco en mij dank ik Cees Outermans voor zijn begeleiding tijdens de gehele cursus zowel bij de praktijk wedstrijden alsook de beoordeling van de wedstrijd verslagen. Cees heeft heel wat uurtjes in de kou ons moeten gadeslaan en de nabesprekingen hierbij behorend hebben Cees behoorlijk belast .Ook het bestuur dank voor het aanbod voor deze cursus. Cursus leider Cor Bos verdiend ook een dikke pluim voor de gegeven cursus op een zeer prettige, prima georganiseerde manier met veel kennis van zaken.

Sjaak Jobse - mei 2019