WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 379 toeschouwers online.

Nieuws

In memorian Jan van Sluijs

Beste clubmensen;

 Hoewel hij waarschijnlijk geen lid meer was van VCK wil ik toch even stilstaan bij het overlijden van Jan van Sluijs.

 Jan – geboren in het Lange Weegje -  in het jaar 1933 was bij de oprichting in 1948 in voetbaltermen gesproken een A- junior. Zo is hij begonnen.

Jan heeft zich in zijn verdere algemene ontwikkeling zeer sociaal opgesteld. Mochten zijn voetbalkwaliteiten niet echt uitblinken, des te meer vielen zijn sociale verworvenheden op. Dienstbaar aan de gemeenschap in Koudekerke.

Naast zijn verdiensten voor zowel de ringrijders -als de biljartvereniging – is hij uitermate verdienstelijk geweest voor onze club. Zo heeft hij jaren de functie van penningmeester vervuld in een tijd dat de contributies handmatig werden geïnd. Is dit heden ten dage nog voor te stellen????

Een omvangrijke en tijdrovende klus in die tijd. Hij probeerde zoveel mogelijk op de speeldag zaterdag - hetzij wekelijks of maandelijks - de centjes binnen te halen. Maar Jan deed dit uit liefde voor de club!!!!!!!!!!! 

In een later stadium verzorgde hij de belijning van het “nieuwe hoofdveld”. Met een precisie – wat hem kenmerkte – trok hij met een nieuwe kalkwagen de lijnen; die er onberispelijk uitzagen. Een lust voor het oog!!!!!! En voor voetballers toen een inspiratiebron.

Met grote waardering voor de zeer vele verdiensten voor de vereniging denk ik en wellicht anderen die hem gekend hebben -  aan Jan terug. Een humaan, sociaal betrokken mens!!!! Op 23 januari is er door velen afscheid van hem genomen!

 J.J.W