WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 435 toeschouwers online.

Nieuws

Pubquiz 2020

Op vrijdag 7 februari vond in de kantine de 3e editie van VCK’s Pubquiz plaats.

Met 16 teams (17 incl. de barmeisjes) een volle, maar zeer gezellige bak.

Heel leuk om weer te zien dat de leeftijden van de deelnemers uiteen liepen van 17 tot 70+. Daardoor ook weer een hele uitdaging voor de quizmaster om voor ieder wat wils aan vragen te verzinnen. Gelukkig is daar steeds weer een heel jaar de tijd voor.

Nadat (bijna) iedereen een zitplekje had gevonden, het nakijkteam de mouwen op had gestroopt en de quizmaster haar vest had uitgetrokken (het was best warm in de kantine met zoveel deelnemers), konden we iets na 20.00 uur starten met de eerste vragenronde. Tot de eerste pauze werden er 30 vragen en 1 plaatjesronde, van welk land is deze vlag, op de deelnemers afgevuurd. Bij deze plaatjesronde werd de vlag van Ivoorkust erg vaak aangezien voor die van Ierland of Italië. De ene vraag was wat makkelijker dan de ander, maar gelukkig wist elk team toch een behoorlijk aantal punten te scoren gezien de eerste tussenstand.

Na de pauze volgden er weer 20 vragen, de muziekronde en de, inmiddels beruchte, plaatjesronde dubbele gezichten. De mond van onze voorzitter werd door de meeste teams juist geraden, maar toch zagen 3 teams hier iemand anders in: Paul de Leeuw, René van der Gijp en John van den Brom.

Bijna iedereen vraagt op vakantie meteen naar de lokale Wi-Fi code, maar wat die afkorting nu precies betekent blijkt toch lastig. Slechts 2 van de 16 teams wist waar deze afkorting voor staat.

De hoofdstad van Canada bleek ook niet zo eenvoudig: 6 teams wisten het juiste antwoord Ottawa. Daarnaast waren er nog een aantal Vancouver’s, Toronto’s, Montreal’s en zelfs een Ohama.

Na de tweede pauze was te zien dat de top 10 qua punten nog erg dicht bij elkaar lag. De laatste twee vragenrondes na de pauze moesten uitsluitsel brengen. Ligt Jamaica nu in Noord- of Zuid-Amerika ? En welk teken zit er nu boven het cijfer 5 op je toetsenbord (%). Wat bedoelen Volendammers als ze “erop goan” (sommige antwoorden kunnen maar beter niet op onze website geplaatst worden) en nee, de algemeen directeur van Tesla Motors is niet Piet Tesla.

Uiteindelijk kon er maar 1 de winnaar zijn en een 2e, 3e en poedelprijs worden uitgereikt.

Net als vorig jaar werd team VCK 5 met 92 punten de winnaar van de avond. Zij ontvingen een slagroomtaart en een bon voor consumpties t.w.v. € 20,-.

Op een mooie 2e plek: De Pintenpakkers voor een zak paaseitjes en een bon t.w.v. € 15,-

Op de 3e plek: FC Notendop voor een bak gemengde zoutjes en een bon t.w.v. € 10,-

Het team met het minst aantal punten was het haasje en kreeg dan ook een (paas)haasje.

Jullie quizmaster heeft weer ontzettend veel plezier beleefd aan het bedenken van de vragen, de grote opkomst met ook weer nieuwe gezichten, maar vooral jullie reacties na het opnoemen van de antwoorden op de gestelde vragen.

Wat baal je toch als je nét 1 cijfertje naast het juiste antwoord zit. Of als je nét het juiste antwoord hebt veranderd in een achteraf fout antwoord.

Ik zie toch inmiddels een uitdaging om in de volgende editie in 2021 de strijd aan te gaan met team VCK 5, of gaan zij er dan met 3 op een rij vandoor ?

Graag ook even een bedankje voor de heer en dame die alle antwoorden in een rap tempo hebben nagekeken: Guy en Caroline. En natuurlijk voor de bardames die iedereen tussen de bedrijven door van een natje hebben voorzien.

 

Jacquelien

 

Complete eindstand:

VCK 5                                      92 punten

Pintenpakkers                          88 punten

Notendop                                 83 punten

Veentjes                                  79 punten

Toreadors                                76 punten

Trivia United                            75 punten

Gouwe Ouwe                           74 punten

Oooohhhh Heeeurlijk               74 punten

Team Hage                               73 punten      

De Stoofwei                             71 punten

TrApp                                      66 punten

Barmeisjes                               61 punten

Satu 1                                      53 punten

Team Boone                             53 punten

Oma’s                                      51 punten

Onderhoudsploeg                    47 punten

Mini Satu                                 43 punten

Kijk snel in het fotoalbum voor een impressie van de avond!