WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 54 toeschouwers online.

Nieuws

Het vervolg...

Clubgenoten;

De tijden veranderen en wij met hen. Het zijn woorden die mijn vader in zijn leven nogal eens bezigde. Alleen liet hij de strekking van die woorden graag aan anderen over was mijn constatering. Maar nu het vervolg.

Eerst nog even een geheugensteuntje: In mijn laatste artikeltje maakte ik gewag van de ledenontwikkeling in de loop der tijden en eindigde met een mogelijke nieuwe ontwikkeling op voetbalgebied in navolging van mandjebal. Dus: voetbal wordt gemengd sporten . Ik zag toen al Lisa Oubrie schitteren als eminente veugelspeelster. Heeft een ieder nog een herinnering aan de tekst????? Had ik een droom of visioen??????

Wat schetst mijn verbazing deze zomer, toen ik in  de provinciale courant een verhaal las -  voorzien zelfs van een foto- uit het noorden des lands, waar een voetbalclub een verzoek had ingediend bij de KNVB  om een jonge dame permanent te mogen opstellen in een herenteam. Ze speelde al haar hele leven met deze jongens, was volledig geaccepteerd en prestatief deed ze niet onder voor de boys , was de motivering van de club. Of het verzoek door de voetbalbond inmiddels is gehonoreerd , is me niet bekend.

Nu zou het zomaar kunnen dat de moeder van Lisa wier achternaam op een a – eindigt  en dan weet je meteen dat haar roots in het noorden des lands liggen.  Denk maar aan  bekende sportnamen als : Abe Lenstra, Rintje  Ritsma, Bouke  Mollema, Erica Terpstra en nog vele anderen. Wellicht heeft Lisa’s moeder in familie - vrienden of kennissenkring uitvoerig verteld in Noord-Nederland  dat er ook in het zuidwestelijk gebied van Nederland ook een bloeiende club is, die mogelijke stappen gaat zetten om van voetbal een gemengde sport te maken.  Dat zou een novum in de voetballerij betekenen. V.C.K zou dan de primeur in de wacht slepen en ongetwijfeld landelijke bekendheid verwerven. Heeft ze dat  willen voorkomen? Het hemd is nu eenmaal nader dan de rok. En heeft de noordelijke voetbalvereniging daarom als  club haast gemaakt om een aanvraag om gemeenschappelijk – dus gemengd -  te mogen gaan spelen bij de voetbalbond ingediend ?????We zullen het niet zo vlug weten.

Mochten jullie twijfelen aan het waarheidsgehalte van mijn verhaal????? Ook dit ga ik jullie uitleggen. Vele jaren heb ik met Lisa’s moeder tussen de jaren 1990 en 2005 met veel genoegen mogen samenwerken in een instructie - begeleidingsteam van verstandelijk en meervoudig gehandicapte sporters binnen de voormalige zwemvereniging “De Stormvogel” te Vlissingen. Zij was een zeer meelevende  stuwende  en inspirerende kracht binnen het team , wat o.a. resulteerde in deelname aan de Special Olympics te Amsterdam, Eindhoven, Deventer en Spijkenisse. Een indrukwekkende, boeiende, succesvolle tijd.

Maar terug wat binnen afzienbare tijd mogelijk wordt. In navolging van mandjebal ( = korfbal )  wordt voetbal gespeeld door dames en heren in één team. Waarvan akte!!!!

Ik zie het al helemaal voor me. Met de nodige flair en tam-tam wordt de eerst te spelen wedstrijd in de gemengde samenstelling aangekondigd. De Stoofwei is zowel langs de lijn als op de tribune volgepakt met supporters uit eigen gelederen als van de gasten. De referee laat door een zucht op zijn fluit de wedstrijd tussen VCK en een ander regionaal team beginnen. Na wat verkennende acties in het begin van beide zijden krijgt één van de opgestelde dames van VCK in gunstige positie de bal aangespeeld en scoort met een verwoestend schot in de linkerbovenhoek. Een juweeltje, een beauty!!!!!! Zoals gebruikelijk stormen haar teamgenoten naar de goalgetster om ze te complimenteren met haar fraaie doelpunt.

Maar tussen haar teamgenoten is een speler – let wel: een speler die dat moment te baat neemt om zijn tot dan toe niet geuite amoureuze gevoelens te laten botvieren. Hij grijpt hard vast en begint haar te knuffelen, te strelen, te aaien , te knijpen en zelfs te zoenen. Zij laat de avances welwillend toe en het tweetal oefent enige tijd door. Cupido in een speelse bui in optima forma!!!! De toeschouwers zowel langs de lijn als op de tribune scanderen: ”Aanvallen, aanvallen”!!!!! De scheids staat als aan de grond genageld en vergeet zijn fluit te hanteren en verzuimt tevens een kaart te trekken voor tijdtrekken of wangedrag! Wat een sensatie!!! Wat een spektakel!!!! Wat een theater!!!!!

Daar kom ik graag voor in 2021 naar de Stoofwei!!

 

P.S;  Met warme groet en bovenal: een gezond 2021 gewenst:

Jan uit Ritthem